היחידה לתזונה

היחידה לתזונה אחראית על תזונת המטופלים במרכז הרפואי ונותנת מענה לכל מחלקות האשפוז.

היחידה מספקת טיפול תזונתי לבעיות המתעוררות במהלך האשפוז; בין אם על רקע רפואי (השמנה, ירידה במשקל, עודף שומנים בדם, סוכרת), על רקע נפשי (כגון הפרעות אכילה) או בעיות תזונתיות בשל קשיי בליעה ולעיסה. המטופלים מופנים אל דיאטניות המרכז על ידי הצוותים השונים במחלקות.

דיאטניות היחידה עורכות פעולות יזומות לאיתור בעיות תזונתיות בקרב מאושפזים; מתקיים מעקב אחר המשקל, נערכות בדיקות, ומותאמת תכנית תזונה פרטנית על פי הצורך. כמו כן פועלות קבוצות תזונה נבונה במחלקות המרכז השונות. הקבוצות עוסקות בנושאים שונים הקשורים לאכילה נכונה, הרגלי חיים, ועוד.

היחידה מייחסת חשיבות לשיתוף ועדכון המשפחה בשינויים הנערכים בתפריט במהלך האשפוז על מנת לייצר רצף שישרת את המטופל עם שחרורו.

כמו כן מכשירה יחידת התזונה נאמני תזונה מחלקתיים, אשר נבחרו מתוך הצוות הסיעודי במרכז, אחים ואחיות שעברו ועוברים הדרכות בנושאים תזונתיים שונים ע”י הדיאטנית. את המידע שרכשו מעבירים נאמני התזונה למטופלים ולשאר הצוות בעבודתם  השוטפת במחלקות.

הצוות המקצועי

מנהלת היחידה לתזונה: תמי סיוון

דיאטנית: פנינית שפין

(אחראית מחלקות ממושכת ב’, פעילה ד’,

פעילה ה’)

 

דיאטנית אחראית מעון ניצולי שואה:

אילנה לחמן זוהר